Συχνές Ερωτήσεις Μεταλλικής Κατασκευής

Συχνές Ερωτήσεις Μεταλλικής Κατασκευής


Γιατί να προτιμήσω να κατασκευάσω το σπίτι μου με μεταλλική κατασκευή;

Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής ενός σπιτιού "συμβατικό σπίτι" που ξέρουμε από μπετόν, είναι και το σύμμεικτο μεταλλικό σπίτι.

Με τον όρο "σύμμεικτα μεταλλικά σπίτια" δεν αναφερόμαστε προφανώς σε σπίτια κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από μέταλλο.

Ο όρος σύμμεικτα μεταλλικά σπίτια χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει σπίτια που χρησιμοποιούν χάλυβα στον φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτιρίου σε συνδυασμό με οπλισμένο σκυρόδεμα στη θεμελίωση και ενδεχομένως στις πλάκες.

Το Προκατασκευασμένο μεταλλικό σπίτι εξωτερικά μόλις το δούμε θα διαπιστώσουμε ότι δεν διαφέρει από τις συνήθεις συμβατικές κατασκευές που είναι από μπετόν.

Σε τι διαφέρει μία Σύμμεικτη μεταλλική κατοικία από ένα σπίτι με Συμβατική δόμηση;

Στην κατασκευή σπιτιών η διαφορά είναι στο σκελετό, που αντί να είναι από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα), ο σκελετός είναι από μέταλλο (χάλυβα).


Γιατί να προτιμήσω τη σύμμεικτη μεταλλική κατασκευή από την παραδοσιακή συμβατική;

1. Έχει μεγάλο βαθμό αντισεισμικότητας, διότι οι σύμμεικτες μεταλλικές κατασκευές είναι πιο ελαφριές σε σχέση με τις συμβατικές, και όσο πιο ελαφριά είναι μια κατασκευή τόσο λιγότερο καταπονείται κατά τη διάρκεια του σεισμού, και τόσο λιγότερες μόνιμες παραμορφώσεις δέχεται.

2. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Σχεδόν τριπλάσια σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο από μπετόν

3. Ευελιξία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό , διότι επιτρέπει τη στέγαση κτηρίων μεγάλων ανοιγμάτων, χωρίς ενδιάμεσα υποστυλώματα και με κατασκευή δοκαριών μικρού σχετικά ύψους.

4. Έχει μεγάλη ταχύτητα στην κατασκευή.

5. Επειδή είναι ελαφριές κατασκευές, ενδείκνυται η χρήση τους σε προσθήκη επιπλέον ορόφου σε ήδη υπάρχουσα οικοδομή.

6. Με την εξωτερική θερμομόνωση στην κατασκευή μας επιτυγχάνονται άριστοι ενεργειακοί δείκτες βάση των περιορισμών που έχει θεσπίσει ο ΚΕΝΑΚ τα τελευταία χρόνια στις οικοδομικές άδειες.

7. Είναι γρήγορος χρόνος παράδοσης από τέσσερις έως πέντε μήνες

8. Απαιτεί χαμηλότερο κόστος θεμελίωσης λόγω των μικρότερων φορτίων που την επιβαρύνουν.

9. Προβλέπει μειωμένη εισφορά στα ένσημα Ι.ΚΑ. (50% λιγότερο από τη συμβατική).


Πως κατασκευάζεται ένα προκατασκευασμένο σύμμεικτο μεταλλικό σπίτι ;

Η κύρια μέθοδος κατασκευής προκατασκευασμένων (προκάτ) μεταλλικών σπιτιών είναι η Σύμμεικτη Κατασκευή.

Η Σύμμεικτη Μεταλλική Κατασκευή είναι ένας σύγχρονος τρόπος δόμησης που βασίζεται στη συνεργασία χαλύβδινων διατομών (μεταλλικών στοιχείων) και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος για την κατασκευή ενός μεταλλικού σπιτιού.

Στοχεύει δε στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ιδιοτήτων των δύο δομικών στοιχείων προς όφελος της τελικής μεταλλικής κατασκευής.

Ο τρόπος της σύμμεικτης μεταλλικής κατασκευής με τη χρήση μεταλλικού φέροντος οργανισμού υπερτερεί επίσης σε μεγάλο βαθμό έναντι των κλασσικών μεθόδων κατασκευής σπιτιών.
Απαιτείται ειδικός μηχανικός και συνεργεία για κατασκευή του σύμμεικτου μεταλλικού κτηρίου ;

Πράγματι έτσι είναι, και γι’ αυτό οι συνεργάτες μας είναι εξειδικευμένοι έμπειροι Διπλωματούχοι Μηχανικοί στις σύμμεικτες μεταλλικές κατασκευές, που αναλαμβάνουν αφενός την μελέτη, αφετέρου την ανέγερση και την επίβλεψη κατασκευής, από δικά μας εξειδικευμένα συνεργεία, ώστε να εξασφαλίζεται το χαμηλότερο τελικό κόστος και η ποιότητα σε όλα τα στάδια της ανοικοδόμησης.

Αλλά και οποιασδήποτε Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να αναλάβει την έκδοση οικοδομικής αδείας για τέτοιου είδους σύμμεικτα μεταλλικά κτήρια και δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές παρά μόνο η στατική μελέτη.


Παρέχουν ασφάλεια και αντοχή οι σύμμεικτες μεταλλικές κατοικίες;

Ναι. Είναι απόλυτα ασφαλείς και έχουν λιγότερες ανάγκες συντήρησης και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συνηθισμένες κατασκευές από μπετόν.

Είναι ιδανικές για χρήση σε σεισμογενείς περιοχές καθώς το μέταλλο απορροφά τις σεισμικές δονήσεις χάριν της ελαφρότητας και ελαστικότητάς του.Μήπως φαίνεται ο μεταλλικός σκελετός στο τελειωμένο σπίτι;

Όχι. Δεν ξεχωρίζει ούτε εξωτερικά, αλλά ούτε και εσωτερικά από ένα συμβατικό σπίτι.

Εξάλλου ο σκελετός καλύπτεται από τους τοίχους και όλα τα τελειώματα γίνονται με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στη δόμηση.


Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια και τύποι σπιτιών που θα κατασκευάσω το σπίτι μου;

Όχι. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δικό σας σχέδιο όπως το έχετε Ονειρευτεί, σε συνεργασία με Μηχανικό της εταιρία μας η με τον δικό σας Μηχανικό σε σχέδια της αρεσκείας σας, χωρίς περιορισμούς με μεγαλύτερη ευελιξία από ότι στην συμβατική κατασκευή.
Ποιο είναι το κόστος μιας μεταλλικής κατασκευής κατοικίας;

Το κόστος του μετάλλου είναι πολλές φορές οικονομικότερο σε σχέση με την τιμή του Μπετόν.

Το γεγονός ότι το κτήριο θα κατασκευαστεί πολύ ποιο γρήγορα και με λιγότερα εργατικά έξοδα, με λιγότερη σπατάλη των υλικών, χωρίς αστοχίες στην κατασκευή, με κλειστό προυπολογιστικό κόστος, χωρίς μακροπρόθεσμη συντήρηση, με μεγαλύτερη ενεργειακή κατηγορία ΚΕΝΑΚ, και την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας που φθάνει έως και 65%.

Όλα αυτά συντελούν σε μια οικονομικότερη κατασκευή τις περισσότερες φορές.Έχει καλή ενεργειακή απόδοση η σύμμεικτη μεταλλική κατοικία;

Ναι. Τα σπίτια με μεταλλικό σκελετό μπορούν να σχεδιαστούν έτσι ώστε να ικανοποιούν τους ισχύοντες κανονισμούς πρότυπα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η σωστή μάλιστα επιλογή υλικών, ο προσανατολισμός, η περιοχή, μπορεί να μας δώσει ένα σύμμεικτο μεταλλικό σπίτι με μικρές ενεργειακές απαιτήσεις, έως και ένα σπίτι μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Τα προκατασκευασμένα σύμμεικτα μεταλλικά σπίτια της ideal casa, παίρνουν πιστοποιητικά Α" Κατηγορίας (Κ.ΕΝ.Α.Κ) Κατηγορία Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων.Σύμμεικτες / Μεταλλικές Kατασκευές

idealcasa