Πλεονεκτήματα Σύμμεικτης Κατασκευής

Ιστορία


Η εξέλιξη είναι κάτι που δεν θα σταματήσει ποτέ.

Έτσι και στον τομέα της οικοδομής εδώ και αρκετά χρόνια έχει αλλάξει ο τρόπος κατασκευής με νέες τεχνολογίες, νέα υλικά και νέες μεθόδους.

Από το 1920 στην Ιαπωνία και την Αμερική, ξεκίνησαν οι μεταλλικές και σύμμεικτες κατασκευές. Τα μεγαλύτερα κτήρια στον κόσμο (ουρανοξύστες, γέφυρες, ολυμπιακά έργα) είναι μεταλλικά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι περίπου 18 φορές ανθεκτικότερα μιας συμβατικής κατασκευής.

Έχουν ανταπεξέλθει και ξεπεράσει όλα τα τεστ αντοχής, αντισεισμικότητας, ευελιξίας στη σχεδίαση, εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομίας έως 60% (μειωμένο κόστος κατά 20% και μείωση ασφαλιστικών εισφορών έως και 60%!).

Οι κατασκευές αυτές έχουν πολλαπλά πεδία εφαρμογών, από ισόγειες εξοχικές κατοικίες έως και πολυώροφες, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτίρια, προσθήκες ορόφων, αντιστηρίξεις και ενισχύσεις παλαιών κτιρίων.

Για την υποστήριξη όλων αυτών έχουν μελετηθεί και εκδοθεί νέοι κανονισμοί βάση των οποίων κατασκευάζονται.


Κατασκευή


Η κατασκευή του κτιρίου από μεταλλικό σκελετό αυξάνει πολλαπλάσια την αντοχή του σε σεισμούς. Η διάρκεια ζωής του μεταλλικού κτιρίου είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο από τσιμέντο – μπετόν και το πιο σημαντικό: το σπίτι σας μπορεί να φτιαχτεί όπως το θέλετε! Ακόμα και με μία κολόνα αν το ζητήσετε.

Για να καταλάβετε την διαφορά, σκεφτείτε ότι τα προκατασκευασμένα σπίτια που είναι μακρινά "ξαδέρφια" των μεταλλικών κτηρίων (με διαφορά ότι έχουν πολύ πιο λεπτό σκελετό, μικρότερες διαστάσεις κλπ.) κατασκευάζονται στο χώρο του εργοταξίου και έπειτα μεταφέρονται οδικώς στον προορισμό τους. Αν υποθέσουμε τώρα, πως κάθε ανισορροπία του οδοστρώματος στον δρόμο προς τον τελικό προορισμό, είναι ουσιαστικά κραδασμός ένας ισχυρός σεισμός για το κτίριο που μεταφέρεται, φανταστείτε πόση αντοχή σε σεισμούς έχει αυτό το κτίριο, αφού και έπειτα από πολλές ώρες "σεισμού" φτάνει στο τελικό προορισμό άθικτο!

infoDOM | Τεχνική Κατασκευαστική, Σύμμεικτη Κατασκευή, Μεταλλικά Σπίτια, Προκατασκευασμένα Σπίτια, Οικολογικά Σπίτια, Προκάτ Σύμμικτα Μεταλλικά Σπίτια, Προκάτ Κατοικίες, Σύμμεικτες Κατασκευές Σπιτιών & Επαγγελματικών Κτηρίων, Προκάτ Σύμμεικτα Σπίτια, Προκατ Σπίτια με το Κλειδί στο Χέρι, Σύμμεικτες Μεταλλικές Κατασκευές στην Αττική, Προκατασκευασμένες Μεταλλικές Κατασκευές Σπιτιών, Προσφορές & Τιμές ανά Τετραγωνικό, Prokat Προκάτ Σπίτια Τιμές, Ενεργειακα Σπιτια, Προκάτ Βιοκλιματικά Σπιτια, Prokat Σπίτια από Μπετόν, Σύμμικτες Προκάτ Κατασκευές Σπιτιών infoDOM

Το συνολικό βάρος του κτιρίου με μεταλλικό σκελετό είναι πολύ μικρότερο από ένα αντίστοιχο φτιαγμένο από τσιμέντο πράγμα που σημαίνει λιγότερες δαπάνες για τα θεμέλια. Για να καταλάβετε την διαφορά, ένα κτίριο, κατασκευασμένο με συμβατικό τρόπο κατασκευής, από τσιμέντο 200 τετρ. μέτρων, 2 όροφο, ζυγίζει περίπου 700 τόνους μόνο ο σκελετός, αφού το κάθε κυβικό μέτρο τσιμέντου ζυγίζει 2.500 κιλά και απαιτούνται 280-300 κυβικά μέτρα μπετόν και 10 τόνοι μέταλλο.

Ενώ ένα αντίστοιχο μεταλλικό κτίριο ζυγίζει μόνο 25 τόνους μέταλλο.

Η τεράστια αυτή διαφορά οφείλεται στην κατά πολύ μεγαλύτερη αντοχή του μετάλλου σε σχέση με άλλα υλικά της συμβατικής οικοδομής από τσιμέντο. Για τον λόγο αυτό ακριβώς, το μέταλλο προτιμάται από κατασκευαστές μεγάλων κτιρίων, καθώς και πολύ μεγάλων όπως είναι οι ουρανοξύστες. Όλες οι μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει ανάγκη για στέγαση και το κόστος των οικοπέδων είναι αφάνταστα υψηλό, καταφεύγουν στην κατασκευή πολυώροφων κτιρίων.


Ταχύτητα


Η ταχύτητα ανέγερσης της οικοδομής είναι σαφώς πιο γρήγορη, αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά χρονοκαθυστέρηση στην κατασκευή σκελετού από καλούπι, ρίψη μπετού, αναμονή για στερεοποίηση μπετόν περίπου 5 μέρες, αφαίρεση καλουπωμάτων, κατασκευή επόμενου καλουπώματος κλπ. Έτσι, σε πραγματικές συνθήκες η διάρκεια κατασκευής σκελετού και μόνο (από μπετόν) υπολογιζόμενο από την μελέτη στον 1 μήνα, κράτησε 4,5 μήνες! Και χωρίς την δυνατότητα να δουλέψει παράλληλα άλλο συνεργείο.

Σχεδιαστική Ελευθερία


Δυνατότητα μεγάλων ανοιγμάτων χωρίς ενδιάμεσα υποστυλώματα. Όλοι θα έχετε δει είτε με τα δικά σας τα μάτια, είτε μέσα από την τηλεόραση, τεράστια βιομηχανικά κτίρια με γερανούς μέσα τους να μεταφέρουν βάρη χιλιάδων τόνων, αλλά και τρομερά μεγάλα στέγαστρα αεροσκαφών ή διαστημικών πυραύλων. Αν προσέξετε, τόσο μεγάλα ανοίγματα ανάμεσα στα τοιχώματα, μόνο τα μεταλλικά κτίρια είναι ικανά να σας προσφέρουν.

Σκεφτείτε τώρα την απαίτησή σας για μεγάλο σαλόνι ή υπόγειο χώρο στάθμευσης χωρίς ενδιάμεσες κολώνες. Η παλιά τεχνολογία κατασκευής συμβατικών κτιρίων δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας, ενώ εμείς σας λέμε: "Τι θα λέγατε να σκεπάσουμε ολόκληρη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων μαζί με τις κερκίδες;" Όλοι έχετε παρακολουθήσει αγώνες μπάσκετ, τώρα απαντήστε στην απλή ερώτηση: σε πιο χώρο έχουν γίνει οι αγώνες αυτοί; Σωστά, σε κτίρια με μεταλλικό σκελετό, η πρακτική λύση στην πιο απίθανη ιδέα.

Προτερήματα της Σύμμεικτης Κατασκευής


 1. Ταχύτητα στην Κατασκευή

 2. Μέγιστη Δυνατή Αντισεισμική Προστασία

 3. Αρχιτεκτονική Κατασκευή & Σχεδιασμός χωρίς Περιορισμούς

 4. Πολλαπλά Πεδία Εφαρμογών, Κατοικίες & Επαγγελματικά Κτήρια

 5. Απαλλαγή από τις Ατέλειες που Παρουσιάζουν οι Συμβατικές Μέθοδοι Προκατασκευής

 6. Περιορισμός Χρονικής Απασχόλησης Ηλεκτρολόγου και Υδραυλικού

 7. Δυνατότητα Κατασκευής και στις Πλέον Δύσβατες & Ορεινές Περιοχές

 8. Ελεγχόμενη Ποιότητα Βασικών Δομικών Στοιχείων EN IS0 01:2000

 9. Κατάργηση των Βαρέων Μηχανημάτων

 10. Πολύ Καλή Θερμομόνωση & Ηχομόνωση

 11. Αυξημένη Πυροπροστασία

 12. Εξασφάλιση Υγρομόνωσης λόγω της Ύπαρξης Διπλού Στρώματος Ισχυρής Τσιμεντοκονίας και Τελικού Τριπτού Επιχρίσματος.

 13. Εξάλειψη των Προβλημάτων των Αρμών και της Συμπύκνωσης των Εσωτερικών Υδρατμών

 14. Δημιουργία Διπλοκέλυφης Κατασκευής που Αποσβένει ένα Σημαντικά Ευρύ Φάσμα Συχνοτήτων Θορύβου με Συντελεστή Rw=65Db.


InfoDOM | Σύμμεικτη Κατασκευή, Μεταλλικά Σπίτια, Προκατασκευασμένα Σπίτια, Οικολογικά Σπίτια